søndag 7. september 2008

Plantene endelig på plass!

Overskyet, vindstille og delvis lett yr idag, en utmerket dag for å få gravd ned de siste nyanskaffelsene. Det viste seg at det ikke var dypt nok i klova tiltenkt Magnoliaen, over derrhododendroene står. Så da var det bare å hive seg i bilen opp til Slettevoll hvor jeg fikk kjøpt en sekk rhododendronjord, pluss 3 sekker Polarjord i samme slengen. Tilbake til planteprosjektet, og magnoliaen kom på plass. Neste oppgave å grave dypere i leihaugen der hvor Veilchenblau var tiltankt plass. Nedi hullet med grus, kugjødselkompost, rosa, en halv sekk polarjord, leirjor og mer kukompost. Mens jeg først var igang, og rosa er engangsblomstrende, kom jeg på clematisen som sto i drivhuset. Det er enten en President eller Multiblue, som aldri kom seg inntill Rosa Helena. Da jeg spadde ned nye Klematiser i våres fant jeg denne rota som så frisk ut, satte den i potte, puttet den i drivhuset, og midt på sommeren sprutet den opp.
Nytt hull i leirehaugen ved siden av den nye klatrerosa, samme prosedyre pluss en stor brusflaske med avsagd bunn og litt grus i opp ned i plantehullet sammen med klematisen. Men både rosa og klematisen hadde lange grener, så heldigvis fant jeg noe netting i garasjen som jeg kunne kle inn furustammen med og binde opp de to plantene. Så er det bare å vente på neste sommer for å se om det blir det floret jeg ser for mitt indre øye. Klematis skal jo helst ha noe foran rota, hva passet bedre enn Heucheraen jeg kjøpte på Ramme, samt 2 av Konkelprimulaene. Mer ledig plass i forkant, og dit forsvant en av Gentianaene. Så får jeg bare håpe at alle plantene vil trives. Foran der igjen lå det noen store steiner, fylte opp med jord og la grus på toppen, og så fikk timiaenen jeg kjøpte på Asker staudegartneri også plass.
Egentlig burde jeg ha tatt et før og etterbilde, men kamerahistorien fra i sommer har enda ikke funnet sin løsning. Og i morgen kaller hverdagen...

1 kommentar:

Else Marie sa...

Flott at du har kommet inn også Kari.
Det skal vi ordne vet du,det er lett og bruke denne bloggen.
Man må bare prøve og feile.
Men jeg hjelper til jeg.Else